Zuid-Afrika


Zicht op Kaapstad en Robbeneiland vanaf de Tafelberg, Zuid-AfrikaDeze 16 daagse rondreis door Zuid-Afrika werd geboekt bij Dream Travel en ging door van 3 tot 18 augustus 2000.

Dit was het reisprogramma : Johannesburg, Pretoria, Pilgrim’s Rest, Burke’s Luck, Hazyview, Kruger Nationaal Park, Swaziland, Shakaland, Durban, East London, New Brighton Township, Port Elisabeth, Stormsrivier, Blauwkransrivier, Plettenberg Bay, Knysna, Oudtshoorn, Wilderness, Mossel Bay, Swellendam, Kaapstad, Kaap de Goede Hoop, Robben eiland, Stellenbosch, Johannesburg

 

 

Fotoreportage

Video

Zuid-Afrika

Big Five Zuid-Afrika

Steeds belangrijker voor de Zuid-Afrikaanse economie wordt de toeristenindustrie. Jaarlijks bezoeken vele miljoenen buitenlanders Zuid-Afrika. Dat aantal kan nog vele malen groter worden, maar voorlopig ontbreekt het aan voldoende voorzieningen om veel meer toeristen te ontvangen. De meeste bezoekers komen uit Afrika, maar het aantal bezoekers van buiten Afrika neemt zeer snel toe. In 1995 bezochten ca. 50.000 Nederlandse toeristen naar Zuid-Afrika. Dit aantal groeit jaarlijks.

Een van de grootste attracties van Zuid-Afrika is het Krugerpark. Dit is een groot wildpark in het oordoosten van Zuid-Afrika, op de grens met Zimbabwe en Mozambique. Er zijn veel diersoorten te spotten. Het meest bekend zijn de Big Five. Daarmee worden de leeuw, de neushoorn, de buffel, het luipaard en de Afrikaanse olifant bedoeld. Een andere bezienswaardigheid zijn de Drakensbergen. Dat is een bergketen met veel natuurschoon, die op steeds meer toeristische belangstelling kan rekenen.

Johannesburg met het bekende Soweto heeft zich ontpopt tot een van de populairste toeristische plaatsen van Zuid-Afrika. Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Johannesburg zijn: • Lesedi Cultural Village • James Hall Transport Museum • AECI Dynamite Factory Museum • Florence Bloom vogelpark • Zuid-Afrikaans Nationaal Museum voor Militaire Geschiedenis • Botanische Tuin van Witwatersrand
De geschiedenis musea, zoals het Apartheid Museum en het Hector Pieterson Museum trekken toeristen uit alle delen van de wereld. De stad heeft ook diverse kunstmusea zoals de Johannesburg Art Gallery, met veel Zuid-Afrikaanse en Europese landschapschilderijen en figuratieve schilderijen en het Afrika museum dat de geschiedenis van de stad Johannesburg beschrijft.
Kaapstad met de Tafelberg en een swingend centrum is ook zeker een bezoek waard.

Tafelberg Kaapstad, Zuid-Afrika

De Groote Kerk is waarschijnlijk de bekendste kerk in Zuid-Afrika. De kerk is gebouwd in de 19de eeuw op de plaats van een vroegere Nederlandse Hervormde Kerk. De Groote Kerk heeft een aantal bijzonder interessante bezienswaardigheden, zoals de afsluitbare kerkbanken, de enorme preekstoel, het pijporgel met 6000 pijpen en een ongewone spekstenen vloer, waaronder zo’n 200 mensen begraven liggen.
Het vernieuwde Victoria en Albert Waterfront is nu een levendig cultureel en recreatief centrum.

De Tafelberg is de meest bezochte bezienswaardigheid van Kaapstad. Een kabelbaan (gondel) brengt de bezoekers naar de top op 1085 meter in slechts zes minuten. Wanneer je daar eenmaal bent kun je op een heldere dag spectaculaire panoramische uitzichten zien die grote indruk maken. De meer avontuurlijken kunnen verschillende paden volgen die over de berg lopen en genieten van een nog mooier uitzicht op de stad en de oceaan.

Robben Island, Zuid-Afrika

Robbeneiland maakt deel uit van het UNESCO werelderfgoed en is bereikbaar meteen korte ferry tocht over de Tafelbaai. De beroemdste gevangene van deze beruchte gevangenis was natuurlijk Nelson Mandela. Rondleidingen in de gevangenis worden gegeven door voormalige politieke gevangenen.

bron: landenweb.net

Reacties zijn steeds welkom hieronder 🙂


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.