Sicilie


Panorama Palermo, SiciliëIn de zomer van 1987 maakten we een rondreis doorheen Sicilie.

Het traject liep via Napels (Italië), waar we de ferry namen naar Sicilie. We bezochten vervolgens Palermo, Mondello, Monreale, Erice, Trapani, Marsala, Selinunte, Agrigento, Enna, Siracusa, Catania, Acireale, Etna (3263 m), Messina, Milazzo. Daar namen we terug de ferry naar Italië en keerden via Pompeii, Rome en Pisa terug.

 

 

 Fotoreportage

Video

Sicilie

Sicilie is een eiland dat zowel door Italiaanse als veel buitenlandse toeristen vaak bezocht wordt. Het heeft zowel mooie stranden als overblijfselen van oude culturen. Hieronder enkele van de mooiste bezienswaardigheden.

Vanatie Sicilië: Palermo Markt

Palermo is de hoofdstad van Sicilie en de grootste stad en is misschien het best te vergelijken met een ruwe, ongeslepen diamant. je vindt deze bruisende stad afwisselend chaotisch en stoffig maar toch altijd interessant. De historische omgeving van deze voormalige hoofdstad van koningen en emirs is grotendeels barok met een aantal prachtige juweeltjes van middeleeuwse architectuur. Het Normandische Paleis, met de Byzantijnse kapel (een Monreale in het klein), is gebouwd op Fenicische muren. Er zijn een aantal kloosters en kastelen, en een prachtige kathedraal, evenals kunstgalerieën en een goed archeologisch museum.

Vakantie Sicilië: Monreale Domkerk

Monreale ligt niet ver van Palermo. De stad is vooral bekend vanwege haar prachtige 12de-eeuwse domkerk. De kerk werd in 1172 gebouwd door Willem II van Sicilie. In het gebouw zijn de Normandische en Arabische elementen duidelijk te herkennen. Mozaïeken uit de 12de-13de eeuw, onder andere het immense 7m x 13 meter metende Christus Pantocrator bedekken het grootste deel van het interieur van de kerk. De totale oppervlakte van de mozaïeken is 6000 m2. Naast de kerk staat een benedictijnenklooster met een mooie tuin.

Vakantie Sicilië: Taormina

Vakantie Sicilië: Alcantara kloof

Agrigento staat bekend als de “Vallei van de Tempels” en is een grote archeologische vindplaats. Er zijn ook prachtige olijfbomen en amandelbomen boomgaarden. Agrigento heeft een aantal oude Griekse tempels, waaronder de Tempel van Concord, een van de twee meest complete van Sicilië. De andere is die van Segesta. Dit is de best bewaarde oude Dorische tempel uit de hele Griekse wereld. De tempel met daarbij ook het oude amfitheater, ligt op een prachtige positie.

Taormina is de beroemdste badplaats van Sicilie, vol met restaurants en winkels, en stranden in de buurt. Deze stad ligt op een berg met uitzicht op de Ionische kust. De historie kant is hier alomtegenwoordig. Het Griekse amfitheater, met het beroemde panoramisch uitzicht op de Etna en de kust, wordt gebruikt voor concerten en toneelstukken. De middeleeuwse muren omsluiten de oude stad. Er zijn verschillende kastelen, waaronder die in de Castelmola met uitzicht op Taormina.
Een bezoek aan de Etna is een lange dagtocht en voor de natuurliefhebbers is de Alcantara kloof ook aantrekkelijk.

bron: landenweb.net

Reacties welkom hieronder.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *