Karinthie


Steinfeld im Drautal, Karinthië OostenrijkTijdens de zomer van 1986 verbleven we een tweetal weken in Steinfeld im Drautal in het zonnige Karinthie.

De heenreis verliep via de Grossglockner Hochalpenstrasse, Heiligenblut en Lienz. We maakten verschillende wandelingen in en rond Steinfeld im Drautal. We deden tevens excursies naar de Karintische meren (Weissensee, Millstättersee, Ossiachersee, Wörthersee, Klagenfurt), Kals en de Kalser Glocknerstrasse (1984 m).

 

 

 Fotoreportage

Video

Karinthie

… is de zuidelijkste provincie van Oostenrijk met een oppervlakte van 9536 km2, met een inwoners aantal van ongeveer 600.000. De hoofdstad is Klagenfurt. Met de mooie bergen en brede dalen en niet te vergeten de provincie met het meest aantal zonuren  wordt Karinthie  ook wel gezien als het stukje mediteraan Italië in Oostenrijk. Het Karawanken gebergte vormt de grens tussen Italië en Slovenië. Aan de voet van het Karawankengebergte  ligt het Rosental, Lesachtal en het Gailtal. In het noorden wordt de grens gevormd door het nationaal park de Hohe Tauern met als hoogste berg de Grossglockner 3798 meter hoog.

Karinthie staat vooral bekend om zijn diversiteit aan landschap. Het telt 1270 meren waarvan de Ossiachersee, Wörthersee, Maltschachersee, Klopeinersee, Faakersee en Millstätersee de bekendste zijn. De combinatie van de meren tussen de hoge bergen in maakt Karinthie zo bijzonder. De temperaturen van de meren kunnen zomers oplopen tot wel 28 graden.

PREVIEW_DSC_1022FranzGERDLTijdens verschillende wandelroutes men genieten van het prachtige landschap. Op de fiets Karinthie verkennen biedt ook een hele goede  mogelijkheid. Voor de stevige fietser staat er menig berg te wachten.  Wie het liever iets rustiger houdt,  kan heerlijk rond de meren fietsen en de dalgelegen dorpen bezoeken.

Karinthie is de provincie die voor vele vormen van sport en ontspanning van begin mei tot eind oktober populair is,  bijvoorbeeld om te golfen, raften, duiken, bergbeklimmen, surfen, zeilen , wandelen, fietsen en zwemmen in de vele meren.

Karinthie bied in de zomer dan ook een diversiteit aan ontspanning en bezienswaardigheden voor zowel groot als klein.

Kaernten_Gerdl_Schlitten-aOok in de winter staat de zon centraal. Met een boven gemiddelde aan zonuren wordt het skiplezier tevens een zonplezier. Bovendien is Karinthie  sneeuwzeker en met de sneeuwinstallaties kan er tot het voorjaar geskied worden. En voor wie graag de schaatsen onderbind om op natuurijs te schaatsen…. Met haar vele meren is Karinthie uitstekend geschikt om te schaatsen op natuurijs.  En voor wie na al deze inspanningen wil ontspannen zijn er verschillende Wellness centra.

bron: karinthie-info.com

Reacties welkom hieronder.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *