Chatel


Châtel, FrankrijkTijdens de zomer van 1991 wandelden we in en rond Chatel (1192 m).

We wandelden er onder andere naar Super-Châtel (1610 m), Lac de Conche (1687 m), le Morclan (1970 m), la Chapelle d’Abondance (1021 m), Lac d’Arvouin, Sentier du Châtellan, Très les Pierres, Lac De Vonnes, Pas de Morgins (1371 m).

Verder deden we ook nog een excursie naar het meer van Genève (boottocht), Chamonix (La Mer de Glace) en Saas-Fee.

 

 

Fotoreportage

Video

Zomeractiviteiten in en rond Chatel

Een zomervakantie in Chatel is een garantie op frisse lucht, prachtige vergezichten, onuitputtelijke outdoor-mogelijkheden en genieten van de natuur. Kortom: de welbekende accu opladen en ultiem ontspannen. Niet alleen voor degene die enthousiast wordt van uitdagende wandelingen, mountainbiken of raften. Want met het mondaine Montreux en (het meer van) Geneve binnen handbereik komt ook de op luxe ingestelde vakantieganger ruimschoots aan z’n trekken. Wat valt er dan allemaal te doen in en rond Châtel in de zomer? Hieronder een greep uit het ‘assortiment’:

Wandelen

cabinesLegio wandelroutes voor iedere wandelaar, van fanatiek en ervaren tot recreant.  Een ontspannend rondje Lake Vonnes? Of liever een georganiseerde hiking trip, waarbij je een nachtje in een berghut kunt overnachten? Maak zelf je keuze maar. Op het toeristenbureau in  Châtel is een boekje met ruim 40 wandelroutes beschikbaar.

Wielrennen

De Tour de France slaat ieder jaar zijn kamp op in de nabije omgeving van Chatel. In 2006 was de eer aan Morzine. Voor de wielrenner die niet terugdeinst voor een flinke beklimming of snelle afdaling op twee wielen is er geen mooiere omgeving denkbaar. Treed even in de voetsporen van de Tour-idolen!

Raften

raftenOp zoek naar spanning en sensatie? Ga dan een dagje raften! In de nabije omgeving van Chatel worden rafting trips aangeboden. Wildwatervaren onder begeleiding van ervaren instructeurs. Niet geschikt voor bang uitgevallen mensen…

Bergbeklimmen

Zoek je het liever hoger op? Ga dan bergbeklimmen! Voor beginners en gevorderden. Routes tot wel 40 meter hoog. Of hoger, al gelang je wensen en ervaringsniveau. Begeleid door professionele berggidsen. Ook mogelijkheden voor abseilen.

Mountainbiken

mountainbikenRuim 380 kilometer aan mountainbike tracks. Van rustige paden, tot pikzwarte afdalingen. Goed aangegeven door borden. De echte thrillseekers gaan in vol ornaat naar boven, vaak met één van de 23 stoeltjesliften die ook in de zomer dienst doen. Don’t try this at home…

Fantasticable

Nieuw in het activiteitenprogramma en sensatie gegarandeerd. Comfortabel in een tuig geïnstalleerd, suis je met een snelheid van bijna 100 km/uur en op 240 meter hoogte over het naastgelegen gehucht van Le Plaine Dranse. Geopend gelang de weersomstandigheden.

Parapentevliegen

parapenteLaat je begeleiden door in vrije vluchten gespecialiseerde piloten tijdens een luchtdoop met een tweezitsvlucht, voel de frisse bergbries op je gezicht en geniet van het zicht van bovenaf op het dorp Chatel.

Ponyrijden

Leuk voor de kinderen! Op de pony-club kunnen ze onder deskundige begeleiding van professionele instructeurs leren ponyrijden.

Zwemmen

zwemmenIn het centrum van Chatel is het openlucht zwembad dagelijks geopend.

Bioscopen

Chatel beschikt over twee bioscoopzalen. Iedere dag worden hier nieuwe films, premières, exclusieve films of echte klassiekers gedraaid.

Golfen

In Geneve is één van de mooiste en meest exclusieve golfcourses ter wereld. Of kies één van de vele omliggende golfbanen in Zwitserland of Frankrijk. Pak je het liever wat bescheidener aan? Probeer dan de 6-holes golfbaan in Châtel. Leuk voor beginners én gevorderden.

Vissen

lake vonnesTegen betaling van een gering bedrag mag je je hengel uitwerpen in Lake Vonnes. Verras je reisgenoten met verse Forel op het menu!bron: welkominchatel.nl

Watersport

Het meer van Geneve is op nog geen 30 minuten rijden verwijderd. Sjieke badplaatsen zoals Montreux, Thonon les Bains of Evian. Leuke strandjes, mooie jachthavens en vooral veel, heel veel watersportmogelijkheden. Zeilen, waterskiën of het huren van een motorboot. Wat je maar wilt.

Tennis

Lekker een uurtje een spelletje tennis spelen op één van de 5 buitenbanen.

En dit is nog maar een greep uit het gevarieerde aanbod. Ook in de zomer is Chatel een berg van activiteiten!

bron: welkominchatel.nl

Reacties welkom hieronder.


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *