Algarve – fietsen door het zonnige zuiden


Vuurtoren op Cabo de Sao Vicente, Algarve PortugalVan 16 tot 30 juli 2007 fietsten we de Grote Algarve van Eigen-wijze Reizen. Gedurende deze 2 weken konden we genieten van de subtropische plantengroei, afwisselende kusten en verrassende stadjes en dorpen. Dit alles volgens de gekende formule van de trektocht.

Dit was het parcours  : Praia de Faro, Loulé, Alte, São Bartolomeu de Messines, Silves, Senhora do Verde, Monchique, Aljezur, Bordeira, Cabo de São Vincente, Sagres, Burgau, Luz, Lagos, Portimao, Ferragudo, Porches, Alte, Benferras, Loulé, São Bras de Alportel, Estoi, Vila de Moncarapacho, Pedras del Rey, Tavira, Olhao, Faro.

 

Fotoreportages

Effevee’s uitgebreide fotoreportage

Video’s

Algarve

Algarve Landschap

De Algarve is het zuidelijkste gedeelte van Portugal. Aan het oosten wordt de Algarve begrensd door de Rio Guadiana. Deze rivier vormt tevens de grens met Spanje. In het noorden grenst de Algarve aan de provincie Alentejo en ten zuiden en ten westen van de Algarve ligt de Atlantische Oceaan.

De totale oppervlakte van de Algarve beslaat ruim 6500 vierkante kilometer. Er is een kustlijn van 170 kilometer. Van de kust tot het noordelijkste puntje is maximaal 40 kilometer. Het landschap van de Algarve is zeer gevarieerd. De kust kent ten westen van Faro de welbekende rotsformaties met kleine strandjes. Veel door water en wind vreemdgevormde rotsen, spelonken en grotten zijn hier te vinden. Ten oosten van Faro zijn lagunes en kilometerslange zandige stranden.De kuststrook is vrijwel geheel beschermd natuurgebied (Parque natural da Ria Formosa) Het binnenland van de Algarve is nog vrijwel onaangetast door het toerisme. Dit gebied is heuvelachtig met als hoogste top de Foia (902 m) bij Monchique.

Praia de Ouro Strand Algarve

De Algarve, de zuidelijkste provincie van Portugal, is de meest populaire vakantiebestemming van Portugal door een vriendelijk klimaat, meer dan honderd schone stranden, een gevarieerd landschap, een rijke cultuur, musea, een rustgevend achterland en een gastvrije bevolking.

Westelijk van de hoofdstad Faro zijn rotsformaties met kleine standen te vinden, ten oosten van Faro vindt men lagunes en kilometers lange zandstranden, waaronder de bekende stranden Praia da Ouro, Praia da Rocha en Praia de Dona Ana. Natuurliefhebbers zullen genieten van Ria Formosa, het Serra da Monchique-gebergte, de Caldeirão-bergen en Cabo Sagres, gebieden waar meer dan dertig wandelroutes zijn uitgezet. Cabo da Sao Vicente is de meest zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa en ongetwijfeld qua uitzicht de meest indrukwekkende plek van de Algarve.
Ook golfadepten komen volledig aan hun trekken met meer dan dertig prachtig gelegen golfbanen. Er wonen in de Algarve niet meer dan 500.000 Portugezen, in de vakantieperiode verblijven er tien keer zoveel toeristen, dus van massatoerisme mag hier zeker gesproken worden. Het mooie van de Algarve is echter dat enkele kilometers landinwaarts men terecht komt in een totaal andere wereld, zonder de hectiek van de smalle kuststreek.

Algarve strand van Albufeira

Albufeira is één van de grootste toeristische trekpleisters van Portugal. In Albufeira en omgeving zijn veel grotten te vinden. Het is absoluut aan te raden eens naar een van deze grotten te gaan tijdens je verblijf in Albufeira. Zo zijn er bij het strand aan de ‘Rua Lationo Coelho’. Hier hielden de Moren zich verscholen voor de Christenen. Het Falesia strand is ook een aanrader. Het is een van de mooiste zandstranden van heel Portugal en alle faciliteiten zijn er te vinden. Het Falesia strand van Albufeira is zelfs bekroond met de Blauwe Vlag voor de schoonste en veiligste stranden van Europa.

bron : landenweb.net


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *