USA en Canada – Eastern Discovery


Niagara watervallen, USADeze rondreis van 6 tot 19 juli 1997 was onze eerste kennismaking met Noord-Amerika. De reis werd georganiseerd door Worldwide en deed het oosten van de USA en Canada aan.

We starten de 14 daagse rondreis in de USA met de steden New York, Boston, Kennebunkport, Skohegan en Jackman. Daarna doken we de grens met Canada over en bezochten Quebec, Montreal, Ottawa, Toronto en Niagara Falls. Tenslotte keerden we terug naar de USA via Buffalo, Harrisburg, Gettysburg, Lancaster, Amish Country, Washington DC, Baltimore, Philadelphia en New York.

 

 

Fotoreportage

Video

Ontario – Canada

Ontario is de meest zuidelijke provincie van Canada en de op één na grootste provincie van Canada met meer dan een miljoen km2. Ontario wordt in het noorden begrensd door de Hudson Bay en de James Bay, in het oosten door Québec, in het zuiden door de St. Lawrence River, Lake Ontario, de Amerikaanse staten New York, Ohio en Michigan, Lake Erie, Lake Huron, Lake Superior, en in het westen door de provincie Manitoba. Van oost naar west is de grootste afstand 1690 kilometer en van oost naar west 1610 kilometer.

Ontario toeristische terkpleister Niagara Watervallen

Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten en is vooral van belang in de stad Toronto en rond de Niagara watervallen. Deze watervallen zijn vooral vanaf de Canadese kant mooi en indrukwekkend. Je kunt zelfs achter de watervallen komen via een ondergronds gangenstelsel.

CN Tower in Toronto

In Toronto is een bezoek aan de CN Tower een must. Deze zendmast was ooit het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. Elk jaar brengen twee miljoen mensen een bezoek aan dit wereldwonder om te genieten van het adembenemende uitzicht. De Dierentuin van Toronto is Canada’s grootste dierentuin, bekend om zijn interactief onderwijs. Het is een unieke wildlife ervaring, die mensen wil inspireren om te leven op een manier die het welzijn van de natuurlijke wereld goed doet. De dierentuin heeft meer dan 5.000 dieren en meer dan 460 verschillende soorten. Een leuke wijk in Toronto is het distillery district. Deze wijk is autoluw en is het centrum van het hippe Toronto met veel boetieks, cafés, galeries en andere uitgaansgelegenheden.

Ontario Black Creek Pioneer Village

Black Creek Pioneer Village is een stap terug in de tijd naar het 19e eeuwse Canada. Meer dan 35 huizen, werkplaatsen, openbare en agrarische gebouwen laten het leven zien van een landelijke Victoriaanse gemeenschap in Ontario in de jaren 1860. Dorpelingen en ambachtslieden in klederdracht tonen vaardigheden zoals het koken op een open haard het maken van brood, frezen, smeden, naaien, drukken en nog veel meer. Ontdek de dorpswoningen en werkplaatsen, bezoek de boerderijdieren en maak een wandeling door de bijzondere tuinen.

bron: landenweb.net

Uw reacties zijn steeds welkom hieronder 🙂


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *