Spanje – van Andalusie tot Madrid


Canyon in Ronda, Andalusië, SpanjeIn deze VTB rondreis verkenden we voornamelijk Andalusië met een ommetje tot Madrid. Deze reis ging door van 7 tot 18 juli 2002 en werd gegidst door Chris Remans.

We volgden dit traject : Sevilla, Mérida, Cáceres, Trujillo, Escorial, Madrid, Aranjuez, Toledo, Consuegra, Ubeda, Baeza, Córdoba, Jaén, Granada, Ronda, Arcos de la Frontera, Jerez de la Frontera, Sevilla

 

 

 Fotoreportage

Video

Andalusie

Almeria Woestijn

Andalusie is één van de warmste streken van Spanje en ook één van de droogste streken. Er is een groot verschil tussen de kust en het binnenland. Aan de kust is het zacht maar in het binnenland ( Sierra Nevada) kan er geskied worden. De zomers zijn in heel Andalusie heet en duren van mei tot oktober. Sevilla kent gemiddelde zomertemperaturen van 36 graden Celsius. Aan de kust is het iets aangenamer door de nabijheid van zeewater en wind. De neerslag ligt ver onder het Nederlands gemiddelde. In de buurt van Almeria ligt de enige woestijn van Europa.

Bezienswaardigheden

Andalusie Sierra Nevada

De Spaanse regio Andalusie staat onder andere bekend als ‘de toegangspoort van Europa’ , en ‘brug tussen twee continenten (Europa en Afrika)’. Het is een zeer contrastrijke regio met een keur aan landschappen. Stranden, valleien, bosrijke berggebieden, woestijn en de besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada wisselen elkaar af en geven de toerist alle mogelijkheden voor een afwisselende vakantie.

Cordoba Mesquita moskee

Veel toeristen komen voor de kuststreek om daar te genieten van de tropische stranden en de overvloedig aanwezige zon in bijna alle seizoenen, maar ook steden als Cadiz (o.a. Romeins theater), Cordoba (o.a. Mezquita moskee), Granada (o.a. Alhambra) en Sevilla (o.a. Giralda toren) met hun culturele en monumentale erfgoed trekken drommen bezoekers. Niet alleen in de bekende grote toeristische steden, maar in bijna elke stadje of dorp zijn kloosters, kastelen, forten, paleizen en andere gebouwen te vinden die onlosmakelijk met de culturele- en kunstgeschiedenis van Andalusie verbonden zijn.

Andalusie Witte Dorpen

Bekend zijn ook de witte dorpen. Op sportief gebied komt de toerist voldoende aan zijn trekken, want jagen, vissen, paardrijden, bergbeklimmen, ballonvaren, parasailing zeilen, windsurfen en duiken zijn nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden. Tekenend is ook dat de Costa del Sol het gebied in Europa is met de hoogste dichtheid aan golfbanen.

bron : landenweb.net

Laat gerust wat reacties achter hieronder. Effevee dankt u 🙂


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *