Praag


Praagse burcht aan de Moldau, TsjechiëVan 31 oktober tot 4 november 2011 waren we te vinden in Praag, de hoofdstad van Tsjechië.

Daar ontdekten we onder andere het volgende : Hradcany (Strahov klooster, Loreta heiligdom, Karelsbrug, St Nicolaas kerk, Praagse Burcht), Kleine Zijde (John Lennon muur, Kampa eiland, Petrinheuvel),  Oude Stad (Clementinum, Oude stadsplein,  Kruittoren, Gemeentehuis, Republiky plein, St Jacobskerk), Joodse wijk (Oude nieuwe synagoge, Joods raadhuis), Nieuwe Stad (Nationaal Theater, Dancing house, Wenceslasplein, Nationaal Museum).

We deden ook nog een uitstap naar Kutna Hora.

Fotoreportages

Effevee’s uitgebreide fotoreportage

Video’s

Praag : een introductie

Het lijkt of de tijd stil heeft gestaan in de Zlaté Mesto (Gouden Stad). Praag is nauwelijks aangetast door de effecten van oorlog of natuurrampen. De stad staat vol met schitterende middeleeuwse paleizen, kastelen, kerken en kathedralen. Het beroemde gouden straatje, nabij de burcht van Praag, is een romantisch straatje met middeleeuwse huisjes in vrolijke kleuren. Het kasteel is het meest opvallende monument van de stad. Opgetrokken uit diverse bouwstijlen en een complex aan paleizen dat zich het grootste mag noemen ter wereld. Een ander hoogtepunt is het Oude Stadsplein. Hier zal je je ogen uitkijken. Je vindt hier een groot aantal prachtige bezienswaardigheden. Het oude raadhuis met een astronomische klok, de St. Nicolaaskerk, Tynkerk en het Kinskypaleis uit 1765, zijn zeker een bezoek waard. Voor de boekenworm is het Strahovklooster met maar liefst 130.00 boeken en Bijbels in alle talen een indrukwekkend geheel. Er hangt binnen een bijzondere sfeer door de vele fresco’s op de ovale plafonds. Naast dit alles is er nog een scala aan musea. Bijvoorbeeld het Nationaal Museum van Praag met zo’n 20 miljoen voorwerpen of het speelgoed museum. Breng een bezoek aan het Joodse museum. Hier is ook de Joodse wijk Josefov, met een bijzonder oude begraafplaats op een heuvel. De oudste synagoge van Europa is hier tevens te vinden.

Tussen al dit nostalgisch erfgoed gaat ook een wereld schuil met trendy clubs, bars en chique winkeltjes. Ook vind je er misschien wel de beste discotheken van Europa. Het vijf verdiepingen tellende Karlovy Lazne is een hippe club die de plaatselijke jongeren en toeristen uit alle windstreken trekken. Lekker shoppen in de internationale fashionwereld is ook een must. Alle grote merken maar ook nog niet ontdekte designers (tegen betere prijzen) zijn er te vinden; je kan er je hart ophalen.
Laat je in een boemeltram rondrijden door deze geweldige openluchtattractie en ontdek al de magie die Praag heeft.

Bezienswaardigheden

Gouden straatje
Kasteel van Praag
St. Nicolas Kerk
Karelsbrug
Praag Nationaal Museum

bron : travelagenda.nl


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *