Parijs


Eiffeltoren in Parijs, FrankrijkTijdens het verlengde 1 mei weekend van 1987 verbleven we enkele dagen in Parijs.

We bezochten er onder andere de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Champs-Élyssées, Les Invalides, Tour Montparnasse, Notre-Dame, Sacré-Coeur, Tuillerieën, Louvre, Centre Pompidou, Montmartre, Place du Tertre, Bois de Boulogne.

We maakten ook een rondvaart met een Bateau Mouche op de Seine en bij het terugkeren bezochten we het kasteel van Versailles.

 

 

Fotoreportage

Video

Tips

Op deze pagina staat de absolute aanraders van bezienswaardigheden en activiteiten in Parijs. Het gaat hier om de elementen die wat Parijs.net betreft, niet mogen missen in een vakantie in Parijs. Dus bij deze onze tips:

De Eiffeltoren
De Eiffeltoren is één van de meest bekende torens van Europa. Hij is met zijn 301 meter hoog, is het, het hoogste gebouw in Parijs.
De toren is niet alleen vanaf de straat te bezichtigen, er kan namelijk ook met een lift naar de verschillende verdiepingen worden gegaan. Vanaf hier is een mooi uitzicht over de stad te verkrijgen.

Meer informatie? Eiffeltoren

Het Louvre
Het Louvre is het meest bekende museum van Parijs. Het is een must-see voor de cultuurliefhebber. In dit museum worden 300.000 kunstwerken aan het publiek getoond. Jaarlijks bezoeken 7 miljoen mensen het museum, met als absolute publiekstrekker: de Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

Meer informatie? Louvre

L’arc de Triomphe
Aan de Champs d’Elysées staat het bekende gebouw l’Arc de Triomphe. Deze publiekstrekker dient zeker bezocht te worden tijdens een vakantie in Parijs. Onder het gebouw ligt de eerste onbekende Franse gesneuvelde soldaat begraven en het wordt gebruikt om de vele doden tijdens de diverse oorlogen te herdenken.
Het gebouw is een grote boog, waarin de meest indrukwekkende overwinningen van Napoleon staan vermeld.

Meer informatie? L`Arc de Triomphe

Notre-Dame
Dit schitterende bouwwerk komt het meest tot zijn recht vanaf het voorplein. De Notre-Dame is een kathedraal en deze is te bezoeken. Dit architectonische hoogstandje is 130 meter lang, 48 meter breed en 35 meter hoog en biedt plaats aan maximaal 6500 personen.

Meer informatie? Notre-Dame

Disneyland Parijs
Een stukje buiten Parijs ligt Disneyland Parijs. Dit wereldberoemde pretpark is het enige Disney pretpark van Europa. In de omgeving van het pretpark bevinden zich vele hotels, zwembaden, tennisbanen en een golfbaan.
Het Disneyterrein is dan ook een stad op zich en hier kan dan ook buiten Parijs om, een hele vakantie worden gehouden.
In het park is voor jong en oud voldoende vertier. Als u zich alsnog verveeld? De vele souvenirshops zijn in dat geval een uitkomst. Van alles, maar dan ook van alles is een souvenir met iets van Disney erop gemaakt.

Meer informatie? Disneyland Parijs

Centre Pompidou
Het Centre Pompidou is een museum voor moderne kunst. Het beschikt over de standaard kunststukken zoals schilderijen en beelden.
Een bibliotheek, mediatheek, theater en filmmuseum behoort echter ook tot het assortiment.
Het gebouw van het museum is vernoemd naar de Franse president Georges Pompidou.
In de omgeving van het museum is ook genoeg te beleven: straatartiesten en exposities.

Meer informatie? Centre Pompidou

Boottocht over de Seine
Wandelen doe je in Parijs al voldoende als je stad bekijkt. Het is daarom een welkome afwisseling om dit ook een keer vanaf het water te doen.
Hiervoor zijn er diverse rondvaarten over de Seine, dit is de rivier die de stad Parijs in twee helften splitst.
Op deze manier is een heel ander perspectief van de stad te verkrijgen. Zeker als ’s avonds de lichtjes aan gaan, geeft dit de lichtstad, het sfeertje waar het haar naam aan te danken heeft.

Meer informatie? Boottocht Seine

Parijs per Bustour
In Parijs zijn uiteraard een hoop vormen van openbaar vervoer te vinden. Metro’s, treinen en bussen. Maar naast de standaard bussen zijn er ook speciale tourbussen.
Het is eigenlijk een pendelbus die de bezienswaardigheden met elkaar verbind.
Een kaartje die je voor een dergelijke bus koopt, is de gehele dag geldig. Dit betekent dat je overal en hoe vaak je wilt kunt overstappen. Een must-have voor de echte tourist.

Meer informatie? Tourbus

Sacré Coeur
De Sacré Coeur is een populaire bezienswaardigheid, de basiliek wordt door 8 miljoen toeristen per jaar bezocht. Het betreft hier een schitterend gebouw waar dus veel mensen op af komen. Daarnaast heb je vanaf het plein ervoor een mooi uitzicht over de skyline van Parijs. Naast het tourisme, wordt het gebouw ook nog steeds gebruikt voor kerkdienst.
Bij een bezoekje dient men wel netjes gekleed te zijn (bijvoorbeeld geen blote schouders).
Daarnaast wordt het gewaardeerd als je wat geld doneert aan de basiliek.

Meer informatie? Sacré Coeur

bron: parijs.net

Reacties welkom hieronder 🙂


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *