Milaan 3


Galleria Vittorio Emanuele, de beroemdste overdekte winkelstraat van MilaanVan 27 tot 31 oktober 2014 bezochten we Milaan, de tweede belangrijkste stad van Italië na Rome. Het is de hoofdstad van Lombardije, één van de meest ontwikkelde regio’s van Italië. De stad zelf heeft ongeveer 1,3 miljoen inwoners, maar met de omliggende stedelijke gebieden erbij gerekend komt men op vier miljoen.

Milaan is een centrum van de kledingindustrie en (samen met Parijs) toonaangevend op het gebied van de haute couture. Versace en Armani hebben er hun thuisbasis. Milaan is de belangrijkste zakenstad van Italië. De Italiaanse beurs is hier bijvoorbeeld gevestigd, evenals het uitgestrekte tentoonstellings- en beursterrein Fiera Campionario. Het is een welvarende en bruisende stad. Grote bedrijven in of bij Milaan zijn Alfa Romeo en Pirelli.

Fotoreportages

Effevee’s uitgebreide fotoreportage

Video’s

Reisverslag

Dag 1 - maandag 27 oktober 2014
Dag 2 - dinsdag 28 oktober 2014
Dag 3 - woensdag 29 oktober 2014
Dag 4 - donderdag 30 oktober 2014
Dag 5 - vrijdag 31 oktober 2014

U hebt wellicht gemerkt dat we nogal liefhebbers zijn van Guinness. Daarom heeft Effevee bij de voorbereiding van deze trip de map Guinness in Milaan samengesteld. Sláinte 🙂Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Milaan