Malta 5


Zicht op Valetta vanaf Tigné Point, MaltaVan 1 tot 6 november 2015 ontdekken we Malta, één van de kleinste landen aan de Middellandse Zee. Het is slechts 316 km² groot en bestaat uit 3 eilanden : Malta, Gozo en Comino. Het eiland Malta (246 km²) is tijdens de zomermaanden heel geliefd als zonvakantie bestemming en jaarlijks komen er dan ook 1 miljoen toeristen naar de grote strandresort hotels. Gozo is heel wat kleiner (67 km²) en trekt vooral de toeristen aan die op zoek zijn naar rust, cultuur en natuur. Comino is nog kleiner (3 km²) en telt slechts 5 vaste bewoners.

We maken uitgebreid kennis met de hoofdstad Valetta en maken een fascinerende boottocht door de Marsamxett en de Grote haven, de twee natuurlijke havens van Malta. Verder verkennen we het eiland met de Hop On Hop Off bus. Tenslotte maken we ook nog een daguitstap naar het kleinere zustereiland Gozo.

Fotoreportages

Effevee’s uitgebreide fotoreportage

Video’s

Reisverslag

Zondag 1 november 2015
Maandag 2 november 2015
Dinsdag 3 november 2015
Woensdag 4 november 2015
Donderdag 5 november 2015
Vrijdag 6 november 2015


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 gedachten over “Malta

 • René

  Heel mooi Frank.
  Wat mij vooral interesseert is de software van de eerste “video” die eigenlijk een inzoomen is op jouw foto’s …….
  Kan je mij daar iets meer over kwijt?
  Merci en het allerbeste nog
  met de groeten vanuit Sibra
  (ook aan Bernard natuurlijk)
  waar het nog steeds heerlijk weer is
  met veel zon en geen wind.
  René

  • Effevee Bericht auteur

   Hey René,
   Blij te horen dat het bij jullie nog mooi weer is. Hier is het plots laat herfstweer met veel wind en regen 🙁
   Die video is gemaakt in Google Picasa met Filmpresentatie. Je selecteert de foto’s die je in de video wil, je kiest de overvloei effecten (eventueel per foto). Je kan de muziek in Picasa zelf toevoegen en automatisch de duur van de dia’s laten aanpassen. Daarna laat je de video genereren (duurt lang !) en uploaden naar YouTube. Is eigenlijk heel eenvoudig.
   Vele groeten en succes met de B&B! We denken nog dikwijls terug aan die prachtige week in Sibra en omstreken 🙂
   Frank

 • Sanne

  Dit vindt ik zo een gaaf land! Vaak veel te ondergewaardeerd. Wij waren er 8 jaar geleden ook voor het eerst en verloren er direct ons hart aan. Maar misschien best goed dat het massatoerisme er (nog) geen ingang gevonden heeft…dat houdt de plek helemaal authentiek.

  • Effevee Bericht auteur

   Malta was ook voor mij een openbaring. Valetta is wel heel druk met de horden cruise toeristen die er rondlopen maar eens je de hoofdstad verlaat ontdek je in het binnenland de rust en het rijke culturele verleden van het eiland. Vooral Gozo straalt dit nog meer uit dan Malta zelf. Echt een aanrader !