Langs de Loire 17


Kasteel van Chenonceaux, FrankrijkVan 18 juli tot 1 augustus 2015 fietsen we de Langs de Loire tocht van Eigenwijze Reizen. Deze klassieke fietstocht volgt het meest fameuze traject van de Loire van Orléans tot aan de monding in Saint Brevin aan de Atlantische kust.

We fietsen deels over de goed bewegwijzerde La Loire à Vélo fietsroute langs de rivier. Andere stukken gaan door de autoluwe valleien langs wijngaarden en zonnebloemvelden, door loofbossen en kasteelparken.

Het Loiredal tussen Sully-sur-Loire en Chalonnes-sur-Loire is door UNESCO tot Werelderfgoed verklaard vanwege de vele kastelen die daar te vinden zijn. En terecht want er zitten echte pareltjes tussen. We bezoeken vele van de mooiste kastelen, zoals die van Chambord, Blois, Amboise, Villandry, Ussé, Langeais, Saumur en Angers.

Fotoreportages

Effevee’s uitgebreide fotoreportage

Video’s

Reisverslag

Zaterdag 18 juli 2015 : heenreis van Izegem naar Orléans
Zondag 19 juli 2015 : fietsdag 1. Van Orléans naar Beaugency (36/41 km)
Maandag 20 juli 2015 : fietsdag 2. Van Beaugency naar Blois (44 km)
Dinsdag 21 juli 2015 : fietsdag 3. Van Blois naar Amboise (48 km)
Woensdag 22 juli 2015 : fietsdag 4. Van Amboise naar Tours (30/50 km)
Donderdag 23 juli 2015 : fietsdag 5. Van Tours naar Azay-le-Rideau (50 km)
Vrijdag 24 juli 2015 : fietsdag 6. Van Azay-le-Rideau naar Fontevraud (50 km)
Zaterdag 25 juli 2015 : fietsdag 7. Van Fontevraud naar Gennes (41 km)
Zondag 26 juli 2015 : fietsdag 8. Van Gennes naar Angers (49 km)
Maandag 27 juli 2015 : fietsdag 9. Van Angers naar Montjean (41 km)
Dinsdag 28 juli 2015 : fietsdag 10. Van Montjean naar Champtoceaux (41 km)
Woensdag 29 juli 2015 : fietsdag 11. Van Champtoceaux naar Nantes (30 km)
Donderdag 30 juli 2015 : fietsdag 12. Van Nantes naar St Brevin (55/67 km)
Vrijdag 31 juli 2015 : transfer van St Brevin naar Orléans
Zaterdag 1 augustus 2015 : terugreis van Orléans naar Izegem

Ter voorbereiding van deze reis heeft Effevee deze Google map aangemaakt. Naast de gevolgde route zijn ook de hotels en de meeste bezienswaardigheden onderweg opgenomen. Enjoy 🙂Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 gedachten over “Langs de Loire

 • Nicole De Greef

  Dag Frank en Bernard,

  Vooreerst hartelijk dank voor het doorsturen van nog meer prachtige fotoreportages.
  Regelmatig keek en kijk ik naar jullie mooie blog.
  Ik vond het ook een eer dat je de zonsondergang aan het Myvatn meer en aan het zonneschip in Reykjavik een plaatsje gaf op je site.
  Mijn reisplannen voor dit jaar zijn in november een 8 daagse wandelvakantie met Pasar in La Palma.
  En in maart 2016 ga ik Costa Rica verkennen met VTB.
  Mochten jullie eens in de omgeving van Overijse komen weet dan dat jullie van harte welkom zijn.
  De druivenstreek is meer dan een bezoekje waard en nu zijn de druiven rijp en ze zijn overheerlijk.
  Een bezoek aan één van de weinige serrebedrijven in de streek is een must !
  En ik wil jullie gids zijn .Glimlach

  Groetjes en tot ….

  Nicole en Gilbert

  • Effevee Bericht auteur

   Dag Nicole en Gilbert,

   Bedankt voor jullie reactie. We denken nog dikwijls terug aan die fantastische IJsland reis in de zomer van vorig jaar. Echt iets voor de natuurliefhebbers.

   Ik zie dat je in het najaar gaat wandelen op La Palma. Dat zal je zeker ook bevallen ! We hebben daar in de zomer van 2011 ook 14 dagen gewandeld. Het is er een waar paradijs voor de wandelaar. Klein en gezellig, niet overdreven druk en een prachtig landschap met bossen, vulkaanlandschappen, valleien, … Vooral de wandeling op de caldera en de vulkaanroute zijn zeer de moeite waard ! Bekijk maar eens de foto’s op deze blog 🙂

   Bedankt en misschien zien we elkaar nog eens terug op één of andere reis, of als we eens passeren in de streek van Overijse.

   Groetjes,
   Frank en Bernard.

 • Marijke en Fons

  Dag Frank en Bernard,
  We zien dat jullie dit jaar een sportieve vakantie hebben uitgekozen. We hebben met belangstelling jullie “tour” gevolgd. Een mooie uiteenzetting van wat jullie allemaal gedaan en gezien hebben en zelfs gegeten hebben. Van de drank nog maar te zwijgen ! en een Guinness mocht daarbij vanzelfsprekend niet ontbreken !
  In ieder geval was het wel een mooie reis die een goede conditie vergt. Alhoewel het in IJsland ook nodig was om fit te zijn.
  Ik kijk regelmatig naar jullie blog om inspiratie te vinden. Het ontbreekt ons voor het ogenblik alleen aan de tijd ! Binnenkort staat een verhuis op het programma. Wij zijn wel al dit jaar naar Riga geweest en naar Berlijn met VTB. Mooie steden !
  groetjes en nog veel reisplezier
  Marijke en Fons

  • Effevee Bericht auteur

   Hey Marijke en Fons,

   Leuk dat je onze exploten verder opvolgt op mijn blog. De ‘tour’ is inderdaad goed meegevallen. En het eten en de drank ook 🙂 Het verbaasde ons vooral dat er zoveel Belgische bieren te vinden waren langs het traject. Nu ja de Fransen hebben geen echte biercultuur natuurlijk. En ja, regelmatig was onze lievelings ‘pint of Guinness’ ook van de partij.

   Dat van die conditie, dat viel nogal mee. Het overgrote gedeelte van het traject langs de Loire is vlak; enkel als onze weg de vallei verliet was het op plaatsen wel wat heuvelig tot zelfs sporadisch steil. De ritten waren ook niet zo lang, meestal rond de 50 km.

   Ik zie dat jullie Berlijn en Riga gedaan hebben dit jaar. In Berlijn zijn we ook reeds geweest; het is inderdaad een mooie stad ! In Riga zijn we nog niet geweest, misschien kunnen we dat tijdens de herfstvakantie eens doen. Het aantal overblijvende citytrip bestemmingen na al die jaren begint wat problematisch te worden. Bedankt voor de tip 🙂

   Vele groeten en succes met de verhuis.

   Frank en Bernard.