Florence


Ponte Vecchio in Florence, ItaliëWe bezochten Florence van 2 tot 6 november 2005. Het is de hoofdstad van de regio Toscane. De stad telt circa 400.000 inwoners en ligt aan de rivier de Arno. Het is de bakermat van de renaissance en daarmee een van de bekendste cultuursteden van Europa.

We deden onder andere deze plaatsen aan : Santa Maria Del Fiore, Galleria dell’ Accademia, Ponte Vecchio, Fort Belvedere, Michelangelo plein, San Miniato al Monte, Pitti Paleis, Boboli tuinen, Plein van de Republiek, Santa Croce, Vecchio paleis, Uffizi museum, Vrijheidsplein, Basso fort, San Lorenzo kerk, Santa Maria Novella kerk, San Marco plein.

We gingen ook wijnproeven in Castello del Trebbio in Santa Brigida.

Fotoreportages

Effevee’s uitgebreide fotoreportage

Video’s

Toscane

De meerderheid van de beroepsbevolking is werkzaam in de tertiaire sector, en daarbinnen wordt het toerisme steeds belangrijker voor de Toscaanse economie. Een vakantie in Toscane is voor veel toeristen het vervullen van een droom. De combinatie tussen natuurschoon en cultuurgoed heeft bijgedragen tot de toeristische faam van Toscane. Toscane wordt jaarlijks bezocht door meer dan 4 miljoen toeristen, waarvan ca. 35% uit het buitenland komt.
Vooral de steden Florence en Sienna trekken jaarlijks vele miljoenen binnen- en buitenlandse toeristen. Viareggio is de belangrijkste badplaats van Toscane en een van de drukst bezochte van heel Italië.

Toscane Florence met op de achtergrond de Duomo

Florence is een van de topsteden in Italië en heeft veel bezienswaardigheden. Florence is een Renaissance stad in het hart van Toscane en heeft een aantal van de beste musea van Italië, prachtige kathedralen en kerken en interessante straten en pleinen met elegante gebouwen en winkels.
De grootste attractie van Florence is de Duomo (kathedraal), de Cattedrale de Santa Maria del Fiore. Aan de bouw van de enorme gotische Duomo werd begonnen in 1296, de kerk werd ingewijd in 1436 en geeft plaats aan 20.000 mensen. De buitenkant is gemaakt van groen, roze en wit marmer en heeft een aantal prachtig bewerkte deuren en interessante beelden. Binnen is de Duomo van Brunelleschi een bouwkundig meesterwerk.
Het Uffizi museum herbergt de belangrijkste collectie Renaissance kunst ter wereld, maar het is ook het drukste museum van Italië, dus het is een goed idee om vooruit kaartjes te kopen. Het Uffizi beschikt over duizenden schilderijen uit de middeleeuwen tot aan de moderne tijd en heeft vele antieke sculpturen uit de verlichting en wandtapijten. Kunstenaars die u zult zien zijn onder andere Michelangelo, Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Perugino, en Raphael.

Toscane Milaan Uffizi Museum

Mensen gaan niet alleen voor de cultuur naar Florence. Florence heeft een aantal van de mooiste winkels van Europa. In Florence vind je een keur aan lederwaren, papierproducten en juwelen. Er zijn ook een aantal openlucht markten voor de verkoop van levensmiddelen, kleding en antiek. De meest bekende is die rond het Piazza San Lorenzo. Een andere goede plek is Mercato Nuovo (Porcellino) aan de Via Porta Rossa.

Toscane Palio van Siena

Siena is een klassiek middeleeuwse stadje in Toscane bekend om zijn grote waaiervormige piazza het centrale plein. De Piazza del Campo ligt in het hart van de stad en het is de plaats van de beroemde paardenrace, die bekend staat als Il Palio. Siena is een van de mooiste middeleeuwse Italiaanse steden. Het hoogtepunt van haar bloei lag rond 1260-1348 toen was Siena van de rijkste steden van Europa en veel van de gebouwen en kunstwerken zijn afkomstig die tijd. Het Palazzo Pubblico is het gotische stadhuis van Sienna. Haar klokkentoren, de Torre del Mangia, domineert het Piazza del Campo. De Torre del Mangia is 102 meter hoog, de op een na hoogste middeleeuwse klokkentoren van Italië. 505 treden voeren je naar een fantastisch uitzicht over Siena.

bron : landenweb.net


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *