Close-up van Portugal


Monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers in Lissabon, PortugalVan 12 tot 26 juli verkenden we een eerste maal Portugal.

We begonnen onze ontdekking met een week rondreis van deze plaatsen : Lissabon, Sintra, Cascais, Estoril, Obidos, Nazare, Batalha, Fátima, Tomar, Buçaco, Coimbra, Viseu, Peso da Regna, Vila Real, Amarante, Guimarães, Braga, Ponte de Lima, Viana do Castelo, Barçelos, Porto, Aveiro, Lissabon.

Daarna bliezen we nog een weekje uit in Sesimbra, een gezellig havenstadje ten zuiden van Lissabon.

 

Fotoreportage

Video

Portugal

Vakantie Portugal: stedentrip naar Lissabon is populair

Van steeds groter belang voor de Portugese economie is het toerisme. Tussen de 10 en 20 miljoen mensen bezoeken Portugal jaarlijks. Uiteraard is dit heel goed voor de economie, maar het maakt Portugal wel afhankelijk van deze sector.
Het milde klimaat, de historische monumenten en het geheel eigen karakter van het land maken Portugal tot een aantrekkelijk toeristenland. Portugal is ook een van goedkoopste landen van Europa. Het prijsniveau ligt ver onder het niveau van de Europese Unie. Portugal heeft verschillende soorten accommodatie, van campings en eenvoudige onderkomens tot ‘pousada’s’ (meestal door de staat beheerde oude kastelen of paleizen).

Veel bezocht worden vooral de Algarve, Lissabon en Porto. De Algarve is de meest bezochte streek. Het massatoerisme heeft deze provincie niet onberoerd gelaten. Toch is hier ook veel te genieten en is er een mooi en rustig achterland.

Vakantie Portugal: Schitterende omgeving in de buurt van het strand van Lagos, Algarve

Lissabon is het uitgangspunt voor tochten naar de kustplaatsen (met goede stranden) rond de monding van de Taag, onder andere Cascais en Estoril. Tussen Porto, schitterend gelegen aan de steile oevers van de Douro en Lissabon ligt een aantal bezienswaardige plaatsen. Coimbra (oude universiteitsstad), Nazare en Fatima (bedevaart) zijn de bekendste plaatsen. Ten noorden van Porto liggen badplaatsen als Póvoa de Varzim en Viana do Castelo. Meer landinwaarts liggen Braga en Guimarães, waar in 1109 de eerste koning van Portugal, Alfons I de Veroveraar, werd geboren.

bron: landenweb.net

Reacties zoals steeds welkom hieronder 🙂


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *